Srážka vozidel na Pelhřimovsku, tři ženy skončily v nemocnici

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

PELHŘIMOV – K havárii tří osobních automobilů došlo v sobotu mezi Obrataní a Lejčkovem na Pelhřimovsku. Řidič jednoho z vozů přejel do protisměru, kde postupně narazil do dvou dalších vozidel. Posádku jednoho z havarovaných vozů převezli záchranáři do nemocnice.

Dopravní nehoda se stala v sobotu 26. listopadu před sedmou hodinou ráno. „Sedmatřicetiletý řidič automobilu VW Passat jel po silnici ve směru od Obrataně na Lejčkov. V úseku horizontu přejel do protisměru a došlo ke střetu s protijedoucím automobilem Škoda Roomster,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Vůz Škoda byl nárazem odmrštěn na svodidla. Volkswagen se odrazil do jízdního pruhu, kde narazil do nákladní soupravy Scania, která poté také vrazila do svodidel. Řidička vozidla Škoda a její dvě spolujedoucí utrpěly zranění a skončily v nemocnici.

Policisté vyloučili, že by některý z řidičů požil před jízdou alkohol. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na téměř 450 tisíc korun. Příčinu a okolnosti nehody policie šetří.