Studenti zlínského ateliéru Game Design vydávají první hru

ZLÍN – U příležitosti dvacátých narozenin Fakulty multimediálních komunikací vytvořili studenti prvního ročníku ateliéru Game Design vlastní hru. Jmenuje se Jedeš pozdě na klauzuru a zapomněl jsi na prezentaci simulátor, nebo zkráceně JPKZPSimulator.

V simulátoru ze žánru text ‘n’ drive her se hráči projedou cyklostezkou ve Zlíně, vyhýbají se známým profesorům a zároveň se snaží napsat svou prezentaci, než dojedou do školy. Veškeré zvuky i autorskou hudbu do hry dodali studenti spřáteleného ateliéru Audiovizuální tvorby. „Zadáním bylo přijít s jednoduchou hříčkou pro oslavu dvacátých narozenin fakulty, která by se dala vyrobit v úzkém týmu čtyř lidí, za pedagogického dozoru. Studenti si museli projít kolečkem vymyšlení nápadu, jeho obhajoby a následného rozdělení rolí až po marketingovou propagaci samotné hry v podobě krátkého traileru,“ popsal přípravy nové hry vedoucí ateliéru Game Design Pavel Novák.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hra je volně ke stažení na platformě itch.io pro operační systém Windows a MacOS.  Zároveň ji bude možnost vyzkoušet v galerii G18 ve Zlíně v rámci výstavy Dvacet let FMK.

Foto: archiv UTB