Trojice ve velkém vyráběla a prodávala perník. Získané peníze skončily v automatech

Fotky Policie ČR

PROSTĚJOVSKO – V polovině listopadu  kriminalisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zadrželi organizovaný trojlístek, který na Prostějovsku ve velkém vyráběl a prodával perník. Stíháni jsou ve vazbě a jelikož se jednalo o organizovanou skupinu, hrozí jim 10 až 18 let v chládku.

Kriminalisté zadrželi dva muže ve věku 29 a 35 let a 43letou ženu. Starší z mužů pochází z Kroměřížska, mladší muž a žena z Prostějovska. Všichni byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Nejméně od počátku tohoto roku do poloviny listopadu nakupovali různá léčiva, chemické látky a další prvky potřebné k výrobě drog, vyráběli metamfetamin a následně jej distribuovali. “Trojice obviněných vytvořila organizovanou skupinu, ve které měl každý člen svou úlohu. Společným jednáním tak každý významnou měrou přispěl k výrobě metamfetaminu ve velkém rozsahu,” uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Utržené peníze pak podle poznatků kriminalistů měly zmizet v herních automatech. 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na případu od počátku pracovali kriminalisté z prostějovského toxi týmu společně s kolegy z odboru obecné kriminality krajského ředitelství. Kriminalisté provedli tři domovní prohlídky, při kterých zajistili jednu kompletní varnu metamfetaminu, chemikálie a nástroje potřebné k výrobě drogy a také věci potřebné k distribuci této látky. Celkem zajistili chemikálie na výrobu 4 kilogramů metamfetaminu. Přesné množství drogy určí znalec z oboru kriminalistiky, odvětví chemie. Staršího muže zadrželi kriminalisté přímo při výrobě metamfetaminu, který byl v tekutém stavu. Na samotném zátahu, který proběhl v polovině listopadu, se podíleli i policisté z oddělení hlídkové služby Prostějov a z odboru služební přípravy krajského ředitelství

Všichni obvinění už byli v minulosti odsouzeni pro různorodou trestnou činnost a nyní jsou stíháni ve vazbě. Jako členům organizované skupiny jim hrozí 10 až 18 let za mřížemi.