U pěti nehod zasahovali hasiči, při jedné z nich vyhasl lidský život

KRÁLOVÉHRADECKO – Náraz osobního auta do stromu, střet tří osobních vozidel, utržení návěsu s nákladem, nebo tragická železniční nehoda. Nejen u těchto dopravních nehod bylo zapotřebí hasičů od uplynulého pátku do neděle napříč krajem.

Na Jičínsku se staly dvě dopravní nehody. K první z nich došlo v pátek krátce po jedenácté hodině noční ve Svatojánském Újezdě na silnici č. 501. Osobní vozidlo zde nabouralo do stromu. Po příjezdu hasičů na místo, byla osoba mimo havarované vozidlo, ale bohužel se vážně zranila a musel jí transportovat vrtulník letecké záchranné služby do nemocnice. Profesionální hasiči z Hořic, Nové Paky a Jičína zabezpečili vozidlo proti požáru. Poté předali místo nehody k vyšetřování policistům.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na silnici č. 16 u Úlibic se v neděli krátce před pátou hodinou odpolední střetla tři osobní auta. Naštěstí se nikdo nezranil. Profesionální hasiči z Jičína zabezpečili místo zásahu a zasypali uniklou chladící kapalinu, poté se postarali o úklid vozovky. Po střetu aut byla schopna jízdy jen dvě vozidla.

Na Rychnovsku bylo zapotřebí hasičů v pátek v Dobrušce, krátce po půl deváté dopoledne, u bouračky osobního auta, které ukončilo svou jízdu ve škarpě. Místní profesionální hasiči vozidlo zajistili a postarali se o úklid vozovky. V místě nehody bylo poškozeno také dopravní značení. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil.

Na Trutnovsku došlo ke dvěma nehodám. V pátek se v Malých Svatoňovicích krátce před pátou hodinou ranní stala tragická železniční nehoda. Došlo zde ke střetu vlaku s člověkem, ten bohužel na místě svým zraněním podlehl. Ve vlaku nikdo necestoval. Při zásahu hasičů byla trať neprůjezdná. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice. Místo události si následně převzali drážní hasiči.

Další páteční nehoda se stala na silnici č. 16 ve Zlaté Olešnici. Zde, krátce ho půl jedenácté dopoledne, došlo k nehodě nákladního vozidla a utržení návěsu s nákladem. Hasičské jednotky místo zajistily a zasypaly uniklou naftu z poškozené nádrže. „Na místě byli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Žacléř. Jednotky se poté vrátily zpět na základny, O přeložení nákladu a vyproštění návěsu se postarala specializovaná firma,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.