Užijte si pohodu a kochejte se v jižních Čechách při návštěvě Třeboně a Českého Krumlova

eský Krumlov Castle is unusually large for a town of its size; within the Czech Republic it is second in extent only to the Hrad any castle complex of Prague.

Jižní Čechy jsou malebné a život v nich ubíhá pohodovým tempem. Proto jsou tak oblíbenou destinací českých i zahraničních turistů. Okouzlí totiž každého návštěvníka svou krásou a obyvatelé potěší svou pohostinností a vstřícností. Proč byste měli navštívit Třeboň a Český Krumlov a jaká jídla musíte při své návštěvě ochutnat?

Třeboň nabízí více než jen kapry

Když se řekne Třeboň, první věc, která většinu lidí napadne, jsou kapři. Třeboň je totiž svými rybníky pověstná a názvy Svět a Rožmberk známe všichni již ze základní školy. Ovšem není to jenom rybolov, který z Třeboně dělá zajímavou lokalitu. V Třeboni se nachází také krásný renezanční zámek, lázeňské domy a vyhlášené restaurace. Ubytování Třeboň nabízí prvotřídní, od klasických statků, přes chalupy až po moderní vilky a luxusní hotely.

Návštěva Českého Krumlova by měl být povinnou

Jakmile si vychutnáte vše, co Třeboň nabízí, přesuňte se do nedalekého Českého Krumlova. Pro každého obyvatele České republiky by totiž návštěva tohoto města měla být povinná. Český Krumlov patří na seznam památek UNESCO a nabízí celou řadu zákoutí, uliček a výhledů, do kterých se zamilujete. Ubytování v Českém Krumlově vám poskytne pohodlí. Pokud nechcete bydlet přímo v Českém Krumlově, vyberte si z nabídky ubytování v okolních obcích a městech.

Jaké rybí speciality musíte v jižních Čechách ochutnat

Stejně jako mají přímořské státy pestrou nabídku pokrmů z ryb a mořských plodů, v jižních Čechách můžete ochutnat celou řadu specialit ze sladkovodních ryb. Za vyzkoušení rozhodně stojí tradiční Třeboňská rybí polévka, kapr na modro a kapr s octovou omáčkou.

Navštivte jižní Čechy a podlehněte jejich kouzlu. Navštivte Třeboň a Český Krumlov a nenechte si ujít místní rybí speciality.

Zdroj obrázku: Ondrej_Novotny_92 / Shutterstock.com