V Bohuslavicích začne rekonstrukce silnice, řidiči musí počítat s uzavírkou

BOHUSLAVICE U ZLÍNA – Další ze silničních úseků v Bohuslavicích u Zlína čekají opravy. Tentokrát se ŘSZK pustí do rekonstrukce silnice II/490. Jedná se o důležitou trasu, kterou využívají motoristé pro cesty mezi Zlínem a Uherským Hradištěm, Uherským Brodem i Luhačovicemi.

Začátek 663 metrů dlouhého úseku je u dopravní značky „Začátek obce“ ve směru od Zlína, konec je v místě příčné spáry na konci úpravy křižovatky z roku 2017. Na vozovce se obnoví krytové vrstvy a provede se sanace trhlin. Šířka silnice se sjednotí na 7 metrů. Obnoví se odvodnění vozovky včetně levostranného silničního příkopu na začátku stavby a dojde i na stavební úpravy mostních svršků dvou mostů.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zároveň se silničáři se do práce pustí i obec. V plánu je úprava stávajícího chodníku a nástupní plochy u zastávkového pruhu s osazením nového přístřešku pro cestující, úprava napojení místních komunikací a účelové komunikace, nájezdů a sjezdů na přilehlé nemovitosti a vegetace.

Stavební práce začnou v polovině března a potrvají až do podzimu letošního roku. Rekonstrukce bude probíhat vždy na jedné polovině vozovky a dopravu budou řídit semafory. Vozidla nad 7,5 tuny musí po objízdné trase přes Uherské Hradiště, Otrokovice a Zlín. Cena zakázky je 21,3 milionů korun včetně DPH.