V Černovicích město postaví téměř dva tisíce bytů

BRNO – V lokalitě Na Kaménkách v Černovicích vyrostou nové byty, část z nich bude družstevních. Město počítá s nájemníky z řad mladých párů a rodin s dětmi.

„Na rozvoji této lokality spolupracujeme se společností IMOS, která vlastní část pozemků. Podle studie, kterou jsme si nechali zpracovat, by tu mohlo vzniknout až 1 900 bytů, z toho až 1 200 na městských pozemcích. V této fázi se chystáme k vybudování 600 družstevních bytů, které by měly být hotové v roce 2028,“ popsala primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Náměstek Jiří Oliva také navrhl zvýšit počet družstevních bytů. Ten se zdvojnásobil, dalších pět set bytů město zařadí do programu výstavby dostupného bydlení ve spolupráci se soukromým sektorem. Momentálně není možné lokalitu projektovat z důvodu potřeby změnit územní plán. Radním se podařilo vyřešit budoucí odkanalizování, majetkový odbor má ale problém s výkupem pozemků od soukromých vlastníků.