V Jihlavě přibývá uzavírek. Za čekání v kolonách mohou nové dopravní stavby

JIHLAVA – V ulicích krajského města dochází v těchto dnech k dopravním komplikacím. Linky MHD nabírají zpoždění, řidiči na některých místech popojíždějí v kolonách. Důvodem jsou dopravní stavby, kterých v tuto roční dobu přibývá.

Se začínajícím jarem zkomplikovalo dopravu v Jihlavě množství plánovaných oprav a rekonstrukcí. A tak zatímco se obyvatelé města mohou těšit na nová trolejbusová spojení, opravené silnice, nové chodníky nebo zastávky, dočasně to pro všechny znamená nepohodlí v podobě čekání v kolonách či chůzi v blátě.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zdržení nyní řidiči zaznamenávají na cestách mezi Bedřichovem a Antonínovým Dolem. Také linky MHD č. 3 a 12 nabírají zpoždění v době přepravních špiček při obsluze průmyslové zóny. V ulicích Sokolovská a Pávovská a také v části města Červený Kříž komplikují dopravní situaci uzavírky. „Některé autobusy mají až 15 minut zpoždění, omlouváme se za to, ale nemáme možnost to jakkoli ovlivnit, silnice je potřeba opravit,“ požádal cestující o shovívavost předseda představenstva DPMJ Radim Rovner.

Rozšiřuje se trolejové vedení do průmyslové zóny na ulici Sokolovská, probíhá rekonstrukce zastávek na ulici 5. května, dokončuje se oprava kanalizace v části města Červený Kříž a ŘSD rekonstruuje dálniční přivaděč, kde se nyní jezdí od ulice Romana Havelky až k dálnici D1 jen jedním jízdním pruhem. „Navíc začne po Velikonocích od 19. dubna také uzavírka tunelu a dopravní situaci ve městě zkomplikují další opravy povrchů vozovky např. na Tolstého nebo Vrchlického ulici,“ uvedl jihlavský radní pro dopravu Jaroslav Vymazal.

Výkopové práce na ulici Sokolovská jsou naplánovány do 10. dubna, ulice Smrčenská se má opravovat od pátku 1. dubna do 30. června, kanalizace v Červeném Kříži má stanovený termín dokončení do 30. června. V době od 4. dubna do 10. června projde opravami Vrchlického ulice a od 4. dubna do 30. května se bude pracovat na Tolstého ulici. Koncem května začnou práce i na Kosovské ulici.