V Kroměříži přibyly další polopodzemní kontejnery, uvolnilo se místo na parkování

KROMĚŘÍŽ – Ze Spáčilovy ulice v Kroměříži zmizely staré plastové kontejnery a nahradily je ty polopodzemní. Obyvatelé se tak mohou těšit z hezčí ulice a nového prostoru. Stejná změna čeká i na další místa ve městě.

Namísto dřívějších 14 stanovišť jsou kontejnery umístěny jen na 9 stanovištích. „Kapacita se přitom zvýšila celkem o více 14 metrů krychlových. A přibylo také parkovacích míst,“ vyzdvihl místostarosta Karel Holík. Na místech po plastových kontejnerech by mělo vzniknout asi 10 parkovacích stání.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Kroměříži postupně přechází na kontejnery vnořené do země i na dalších ulicích. V loňské první etapě byly podzemní a polopodzemní kontejnery o objemu pět metrů krychlových na směsný komunální odpad, papír a plast a kontejnery o objemu tři metry krychlové na sklo instalovány v ulicích Na Sladovnách, Malý Val, Vejvanovského, 17. listopadu a Československé armády. Letos byly nebo budou umístěny také v ulicích Zborovská, U Rejdiště, Francouzská, Rumunská a Nitranská.

Celkem bude letos v Kroměříži už 31 kontejnerových hnízd o třech až čtyřech kontejnerech. Celkové náklady činí zhruba 26,5 milionu korun.