Vánoční focení doprovodí i dílničky pro děti

JINDŘICHŮV HRADEC – Když už tak běháte po těch obchodech a sháníte nějaký neotřelý dárek, co takhle si nechat udělat vánoční fotografii? Možná by babičku taková vhodně upravená fotografie vnoučátek potěšila víc, než nová deka, co říkáte?

Adventní víkend na nádvoří muzea fotografie, to nejsou jen trhy s lokálními produkty a výrobky. Dětem zkrátí čekání na Ježíška tvořivé dílničky a adventní atmosféru podtrhne i fotografování v historických kostýmech s vánoční tématikou. Že ještě nemáte dárek pro babičku? No vidíte, a teď si představte, že by dostala vánoční fotografii vnoučátek! Určitě z ní bude mít větší radost, než z nové deky, že? Tematické focení trvá asi půl hodiny a výsledek si můžete odnést buď na vlastní flešce, nebo dostanete cca dvacet profesionálních fotografií elektronicky. Můžete také zvážit možnost nechat si fotografie v muzeu rovnou vytisknout na velký formát. Vhodný rámeček pak snadno s dětmi vyrobíte, takže nebudete muset vymýšlet, čím jim zkrátit čas čekání na Štědrý den.

Adventní víkend začíná v Muzeu fotografie a moderních obrazových médií v Jindřichově Hradci 10. prosince v 10 hodin. Kromě fotografování vás čekají i ukázky řemesel, tvořivé dílny pro děti v ambitech, nebo prodej rukodělných výrobků ve stáncích na nádvoří.