Velkomeziříčský zámek ožije o víkendu historickými slavnostmi

VELKÉ MEZIŘÍČÍ – V prostorách velkomeziříčského zámku proběhnou ve dnech 3. – 4. září tradiční slavnosti, tentokrát věnované významnému moravskému šlechtici, pánu Lacku z Kravař. Návštěvníky čekají šermířská vystoupení, dobové tance, hudba, středověký jarmark a mnoho dalšího.

Nádvoří i park zámku ve Velkém Meziříčí se o víkendu přenesou do počátku 15. století, kdy Lacek z Kravař udělil městu plná městská práva. Po oba dny bude v zámeckém parku možnost prohlédnout si vojenské ležení, chladné a palné zbraně, katovnu, provazníka či písmomalíře. V dopoledních hodinách pak bude v parku probíhat turnaj v lukostřelbě o zlatý řetěz ctihodné panny Elišky z Kravař, kde si své schopnosti budou moci vyzkoušet i sami návštěvníci.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

A samozřejmě dojde i na tradiční bojovou šarvátku, kromě ní se návštěvníci mohou těšit také na historickou módní přehlídku či ochutnávku dobových jídel, ale i na dobový jarmark nebo kolotoč.