Veselané zasadili 35 stromů života za narozené děti

HODONÍN – V neděli se ve Veselí nad Moravou uskutečnila již tradiční událost související s vítáním nových veselských dětí. V městské části Milokošť lidé zasadili 35 stromů života.

Dvakrát ročně se mohou místní občané, kterým se narodili potomci, zúčastnit nejen tradičního vítání občánků na radnici, ale nově také sázení stromů života za děti narozené v daném roce. Akce je součástí projektu Sázíme budoucnost, jehož cílem je zasazení deseti milionů listnatých stromů v České republice. Do projektu je již čtvrtým rokem zapojeno také město Veselí nad Moravou. Každoročně umožňuje rodičům nejen výsadbu stromu věnovaného jejich dítěti. Upomínkou se dětem do budoucna stává dřevěná cedulka se jménem upevněná na vybraný strom. „Je to taková pěkná připomínka. Každé narozené dítě dostává strom a doufáme, že se o něj bude starat, zalévat, a tak jak bude růst strom, budou růst naše ratolesti,“ vysvětlil veselský starosta Petr Kolář.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V neděli se konalo letošní druhé sázení, které se jako každý rok uskutečnilo den po oficiálním přivítání dětí do života na radnici. Výsadba byla tentokrát směřována do městské části Milokošť. „V průběhu dne bylo zasazeno 35 stromů života. Je to takové pěkné završení slavnostního víkendu vítání občánků ve Veselí nad Moravou,“ dodal starosta.