Vesnice začnou bojovat! Nejdřív v rámci kraje

OLOMOUCKÝ KRAJ – Která vesnice je nejkrásnější v kraji a která uspěje v celostátní soutěži o Vesnici roku 2019? Obce, kde se lidem dobře žije, kde se pořád něco děje a které okouzlí svým vzhledem návštěvníky se mohou opět hlásit. Na vítěze čeká finanční odměna.

Olomoucký kraj soutěž dlouhodobě podporuje. Obce, které obsadí v krajském kole první tři místa, se podělí o finanční dar ve výši 600 tisíc korun. Po padesáti tisících pak v rámci speciálního ocenění dostanou ještě další čtyři vesnice.

„Při svých cestách po kraji vídám řadu obcí, kde mají zrekonstruovanou náves, upravený parčík či nové dětské hřiště. Především se ale potkávám s lidmi, kteří za těmito změnami stojí. Díky soutěži Vesnice roku se mohou svými výsledky pochlubit ostatním a ukázat jim cestu,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Každou z přihlášených obcí navštíví odborná komise. Hodnotit bude například společenský život, aktivity obyvatel, občanskou vybavenost, péči o veřejná prostranství nebo třeba informační technologie.

Veškeré informace k projektu včetně přihlášky a harmonogramu najdou zájemci na webu www.vesniceroku.cz.