VIDEO: Dějí se to věci v Perlovce

PRAHA – Žena zaparkovala v Perlové ulici. Odešla od nezajištěného vozu v zákazu zastavení. Během okamžiku se vozidlo stalo zájmem dvojice zlodějů. Když se žena po chvíli vrátila, vyrušila zloděje při pilné práci. Dali se na útěk a žena za nimi. Křičela. Byla zoufalá.

Dva dny před štědrým dnem se poškozené stala nepříjemná událost,“ informoval policejní mluvčí Richard Hrdina. Na okamžik zastavila se svým vozidlem v Perlové ulici v Praze 1. Musela si zařídit nějaké pochůzky a během té chvíle se do vozidla dostal zloděj. Nedalo mu to mnoho práce, žena ponechala vozidlo nezabezpečené. Asi se domnívala, že značka zákaz zastavení bude na zabezpečení vozidla dostačovat.

Druhý z mužů hlídal okolí a když se žena vracela z pochůzek, okamžitě zaklepal na kolegu ve vozidle a začali oba prchat směrem k Uhelnému trhu. Nešťastná žena se dala do pronásledování a křičela, ať někdo chytí zloděje. Toho si všimli policisté z 11. oddělení obecné kriminality, kteří projížděli zrovna kolem. Tito policisté se zabývají potíráním pouliční kriminality. Jeden z policistů se vydal za zloději a druhý je pronásledoval civilním vozidlem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zloději nedbali výzev k zastavení, zato odhazovali kolem sebe ukradené věci. „Po několika stech metrech se podařilo pachatele dostihnout a pomocí donucovacích prostředků zadržet,“ doplnil mluvčí. Kriminalisté provedli u zadržených osobní prohlídku a objevili odcizenou platební kartu poškozené, luxusní sluchátka a také hotovost. Věci se k ženě dostaly dříve, než stačila vytočit tísňovou linku 158.

Za součinnosti s dalšími hlídkami policie byli pachatelé převezeni na policejní služebnu, kde si vyslechli podezření ze spáchání trestného činu nedovolené opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku. V případě odsouzení jim tak hrozí až dva roky za mřížemi. Policisté zajistili také kamerové záznamy, na kterých je celý skutek zachycen. Vděčná žena poslala policistům děkovný dopis. Kamerové záznamy jsou ke stažení na tomto odkazu.