VIDEO: Hodná paní provozní se postarala o zmrzlé sázkaře. Teď budou všichni pykat

PRAHA – Hlídka strážníků dorazila do provozovny v Praze 6, kde se měly nacházet osoby a popíjet alkohol. Provozní strážníkům prozradila, že se jedná o sázkaře, kterým byla venku zima a tak je pozvala dovnitř a natočila pivo.

Krátce po sedmé hodině večer dorazila hlídka do Bubenečské ulice,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Do zdejší provozovny navedl strážníky pozorný informátor, který kontaktoval tísňovou linku městské policie. Podle tohoto informátora se mělo v provozovně nacházet několik osob. „Při příchodu hlídky bylo v baru sedm hostů a provozní,“ doplnila mluvčí.

Provozní zachraňovala celou nepříjemnou situaci výmluvou, že hosté jsou ve skutečnosti zmrzlí sázkaři, kterým se venku špatně vyplňovaly tikety. A tak je pozvala dovnitř a tam jim k vyplňování natočila pivo. Třešničkou na celém vykonstruovaném dortíku byla skutečnost, že nikdo z přítomných, kromě strážníků, neměl zakryté dýchací cesty.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Všechna porušení mimořádných opatření byla oznámena příslušným správním orgánům,“ uzavřela tento případ mluvčí. V souvislosti s provozem restaurací a barů zjistili pražští strážníci čtyřicet porušení mimořádných opatření jen za leden letošního roku. V deseti případech padly pokuty v celkové výši 14600 korun. Další případy byly oznámeny správním orgánům. Od září minulého roku bylo řešeno 766 případů porušení.