VIDEO: Malý chlapec z Prahy 8 ujel rodičům na kole. Nedaleko Trojské lávky se ztratil

PRAHA – Osmiletý chlapec šlápl do pedálů a ztratil se rodičům z dohledu. Oslovil kolemjdoucího muže, který kontaktoval linku 156. Ve spolupráci strážníků a policistů se podařilo předat tuláka zákonnému zástupci.

V malé drama se proměnil cyklistický výlet osmiletého chlapce podél Vltavy,“ informovala dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Nedaleko Trojské lávky totiž zjistil, že se ztratil a pravděpodobně se nedokáže vrátit zpět k rodičům. Co mladík neztratil byla duchapřítomnost. Oslovil kolemjdoucího muže a svoji nepříjemnou situaci mu pěkně vysvětlil.

Muž také neváhal a kontaktoval tísňovou linku strážníků 156, kam vše přetlumočil. Operační důstojník proto na místo vyslal autohlídku strážníků. Během vyřizování formalit zkontaktovalo operační středisko městské policie také Policii ČR, která následně přivezla vystrašenou matku malého cyklisty. „Pak už mohlo dojít ke šťastnému shledání,“ uzavřela mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.