VIDEO: Mladík se prohnal na skútru Andělem. Měl hodně co vysvětlovat

PRAHA – Nejprve porušil přikázaný směr a pak i zákaz vjezdu. Není se co divit, když měl před jízdou jedno pivo. Vlastně těch piv mohlo být i více. Ta paměť. A v ruce ještě držel telefon.

Mladíka na sdíleném skútru řešili strážníci na pražském Andělu,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Muž nejprve srdnatě ignoroval přikázaný směr a divoce vjel do zákazu vjezdu. Pomohl mu v tom jistě i alkohol, který koloval v jeho mladé krvi. Nakonec vjel v pěší zóně na chodník, kde ho zastavili strážníci.

K tomu všemu ještě držel v ruce mobilní telefon,“ doplnila mluvčí. Mladík se pokusil před strážníky ladně sesednou ze silného stroje, ale zradila ho motorika. Ani verbálním projevem na strážníky nezapůsobil a oni pojali plíživé podezření, že je řidič pod vlivem alkoholu, či jiné návykové látky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Mladík nejprve zareagoval zamítavě, ale po chvíli ho zahryzalo svědomí a přiznal jedno vypité pivo. Orientační dechová zkouška ho však usvědčila z vyprávění pohádek. Byla pozitivní s hodnotou přes 1,7 promile alkoholu. Údaj na displeji přístroje vrátil devatenáctiletému mladíkovi paměť a on připustil, že těch piv mohlo být i více. Za odměnu byl omezen na osobní svobodě a předán k dořešení Policii ČR.