VIDEO: Policisté na Brněnsku odhalili varnu pervitinu v chatce

zdroj: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Policisté na Brněnsku odhalili varnu pervitinu v chatce, kde majitel ukrýval laboratorní sklo i zápisník s recepty na drogy a seznamem odběratelů.

Po půl roce práce mohli kriminalisté uzavřít případ drogového dealera, který, který na Brněnsku vyráběl a distribuoval pervitin. Muž nebyl žádným nováčkem v oboru, zkušenosti s výrobou drog měl už z minulosti, za obdobnou trestnou činnost byl již dříve ve vězení. Připravoval pervitin z léků hlavně pro svoji potřebu, část své produkce však prodával i dalším uživatelům. Při domovní prohlídce policisté zajistili varné sklo a chemikálie pro výrobu drog, hotový pervitin i více než kilogram marihuany. Nalezli také zápisník s poznačenými postupy na výrobu drog a záznamy o platbách. „Pod tíhou důkazů muž kriminalistům přiznal, že drogy připravoval pravidelně ve své chatce. Pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu nyní hrozí až pět let za mřížemi,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.