VIDEO: Více než 60 jihomoravských policistů darovalo celkem 30 litrů krve

BRNO, BŘECLAV – Přes šedesát policistů a policistek ve středu poprvé darovalo krev na Transfuzním a tkáňovém oddělení brněnské fakultní nemocnice a také Nemocnice Břeclav.

Policejní nováčci zařazení v kurzu Základní odborné přípravy ve Vzdělávacím zařízení Brno společně se zkušenějšími kolegy a kolegyněmi z jihomoravské policie se zapojili do už tradiční akce „Daruj krev s policií a 211.“ Cílem akce je získat další vhodné dárce krve, kteří by pravidelně darovali krev, a pomáhali tak zachránit lidské životy. Akce proběhla minulý týden také v Nemocnici Břeclav, kde krev a krevní deriváty darovalo 28 policistů a občanských zaměstnanců. V nejbližší době bude akce probíhat také ve Znojmě a dalších městech jižní Moravy. „Všechny dárce podpořila praktickým dárkem i Zdravotní pojisťovna Ministerstva vnitra ČR 211, se kterou na této akci dlouhodobě spolupracujeme,“ uvedla policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.