VIDEO: Zdrogovaný zloděj prchal před policisty na kradeném kole a opilý cizinec přišel o auto   

BRNO – Za poslední dny řešili královopolští policisté rovnou dva kuriózní případy. V hlavní roli bylo pivo, narkotika i kradené kolo.

V neděli dopoledne si pozorná hlídka povšimla jí známého dvaatřicetiletého recidivisty jedoucího na kradeném hodnotném kole. To měl totiž před časem odcizit z jedné specializované prodejny, když ho jednoduše nepozorovaně pronesl přes pokladnu. Jenomže vzdát se zaslouženého úlovku rozhodně nechtěl, raději proto zkusil štěstí v předem prohraném závodě. Krátký sprint se služebním vozem nakonec zakončil odhozením kola a závěrečným spurtem po svých. „To už mu byla ale v patách mladá policistka, která společně se svým zkušenějším kolegou nedala netrénovanému narkomanovi sebemenší šanci. Po bleskové akci vysíleného zloděje našli schovávajícího se v potoce. Orientační test pak ukázal, že se před sportovním výkonem pořádně posilnil. Jenomže ani doping ve formě koktejlu pervitinu a kokainu mu nebyl nakonec moc platný,“ vysvětil policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dalšího hříšníka za volantem se královopolským policistům podařilo dopadnout v úterý krátce po půlnoci. Nejdříve nachytali čtyřiatřicetiletého cizince, který se před jízdou řádně posilnil několika hlubokými doušky zlatavého pěnivého moku. Nebylo divu, že muž hlídce nadýchal téměř 1,5 promile. Na místě přišel o řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Ale z tohoto zákazu si opilec vůbec nic nedělal. Zanedlouho ho totiž stejná hlídka zastavila podruhé, protože jel bez světel. Nová dechová zkouška měla stejný výsledek. „Dále už musel cizinec ale jít po svých, protože policisté jeho vůz nechali odtáhnout na jejich záchytné parkoviště,“ doplnil Vala.