Vlezl na cizí zahradu, v batohu měl injekční stříkačku. Co měl v úmyslu?

BRNO – Muž nahlížející do zahrad v Horních Heršpicích neunikl v noci na sobotu pozornosti manželů, kteří pro jistotu zavolali na linku 156. A to dobře udělali! Přivolaným strážníkům popsali, co měl muž na sobě, že přijel na kole, a že ho viděli, jak přeskakuje zídku jednoho z rodinných domů. Mohlo se jednat o zloděje?

U udaného domu hlídka uviděla o zeď opřené kolo a rozhodla se zazvonit na majitele. Čtyřiačtyřicetiletý muž pustil strážníky na zahradu a okamžitě si všiml batohu, který podle jeho slov nepatřil nikomu z rodiny. Hlídka navíc objevila, že vedle batohu leží injekční stříkačka a rozhodla se dvůr a přilehlou zahradu důkladně prohledat. Hrozilo nebezpečí, že na ně muž zaútočí!

„Mezi garážemi objevili strážníci přikrčeného devatenáctiletého mladíka, který nereagoval na výzvu, aby vylezl, a hlídka ho proto vyvedla ven z úkrytu a spoutala. Podezřelý opakoval, že byl s kamarády pít, dechová zkouška ale ukázala nulu,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková. Jak se následně ukázalo, muž pod vlivem skutečně byl – avšak pervitinu!

Kvůli podezření ze spáchání trestného činu přivolali strážníci na místo republikové kolegy a mladého muže jim spolu s jeho věcmi předali.