Vsetín zná vítěze milionu korun. Odnesl si ho projekt bosého chodníku

Zdroj: město Vsetín

VSETÍN – Participativní rozpočet Vsetín podle nás zná svého vítěze. Milion korun na realizaci si odnese návrh Bořka Navrátila v podobě bosého chodníku a mlžných bran.

Do tohoto ročníku byly přihlášeny tři návrhy, které se ucházely o vaše hlasy.  „Do ankety se nakonec zapojilo přesně 393 respondentů. Vítěznému projektu s názvem ´Stezka pro zdravé nožky´ přidělili 214 hlasů,“ řekl místostarosta Pavel Bartoň. Na druhém místě se umístil návrh zřízení veřejných cykloboxů pro umístění kočárků a kol, třetí byly grily ve vytipovaných lokalitách.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vsetín podle nás je participativní rozpočet, do kterého mohou obyvatelé zasílat své nápady na zvelebení veřejného prostoru, prostranství, pro sportovní či volnočasové aktivity, dopravní infrastrukturu a životní prostředí. Na portále Munipolis poté mohou místní hlasovat o nejlepší návrh, který získá jeden milion korun na svou realizaci.