Z Terezy Hofové je zase studentka! Inspirovala ji její role právničky?

Tereza Hofová představuje v seriálu Dáma a Král právničku Lenku Braunovou. Tato herečka je krom svého nadání jedinečná i v tom, že každé její oko má jinou barvu.

Momentálně se ještě rozhodla a začala  studovat scénologii v doktorandském programu u Jaroslava Vostrého na DAMU. Studium má sice aktuálně přerušené, ale věří, že se k němu vrátím. Chce se také dále věnovat studiu jazyků.

Přemýšlela jste někdy nad tím, jakému povolání byste se věnovala, kdybyste nebyla herečka?

Upřímně řečeno, já tyto myšlenky moc často nemívám. Jsem v tomto ohledu asi šťastná povaha. Dělám naštěstí to, co mě baví.

Herectví bylo tedy od malička jasná volba?

Přivedl mě k němu život. Od malička jsem chodila na dramaťáček a pak se věci nějak daly samy do pohybu. Nikdy jsem nebyla hnána touhou po exhibici nebo slávě, šlo mně o seberealizaci. Baví mě utvářet nové světy, ohmatávat život a svou osobnost v jiných realitách. A k tomu má herectví blízko. Dovedu si ale představit, že bych dělala i něco jiného – například pracovala pro neziskovou organizaci. Věnuju se i svým věcem. Například divadel-nímu projektu Skugga Baldur ve Studiu Hrdinů, za který jsme obdrželi cenu za nejlepší alternativní představení, cenu Divadelních novin a já nominaci na cenu Alfreda Radoka za herecý výkon. Je to úspěšný projekt, na který jsem pyšná. Jinak mám i nějaké plány studijní. Herectví mě v současné době baví a jsem ráda za každou novou nabídku. Ale život je otevřený a člověk nikdy neví…

Jak si rozumíte s kolegy ze seriálu Dáma a král?

Ohromně, celý štáb je fajn. K mým nejoblíbenějším patří dny, kdy se na place potkávám s Michalem Daleckým, Matějem Hádkem a Honzou Cinou. Moc dobře se mi s nimi pracuje. Jsou tvůrčí a současně mají smysl pro humor.

Váš hlavní parťák je teď Michal Dalecký? Jak na sebe slyšíte?

Michal je velmi otevřený, kreativní, pokorný, vstřícný a optimistický člověk, takže moji skeptickou a kritickou letoru dobře doplňuje.

Můžete prozradit, jestli v nových dílech projde postava Lenky Braunové nějakým zásadním vývojem?

Bude docházet k postupnému odkrývání minulosti ústředních hrdinů, což je druhá linka pod jednotlivými příběhy epizod. Odhalí se Lenčiny kořeny a její tajemství. O připravovaném konceptu scenáristů jsem zatím jen slyšela, ale moc se mi líbí.

Zdroj TV Nova