Zatopili si grilem a svíčkami a rázem jim o život

ČESKOKRUMLOVSKO – Policisté z obvodního oddělení na jihu Čech prověřují případ ublížení na zdraví z nedbalosti, který se stal v noci z pátku na sobotu v paneláku ve Větřní na Českokrumlovsku. Jednomu z obyvatel bytu byla zima, a tak se rozhodl si přitopit svíčkami a grilem. Šest lidí se přiotrávilo oxidem uhelnatým.

Jak informoval policejní mluvčí Miroslav Šupík, dosud neustanovenému pachateli byla v jednom z bytů panelového domu v ulici Šumavská ve Větřní na Českokrumlovsku zima, a tak si v bytě přitopil čajovými svíčkami a grilem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Obyvatel bytu ale nedomyslel, že při topení v uzavřených prostorech je důležité mít zajištěný přívod čerstvého vzduchu. V bytě tak vznikal ve velké koncentraci oxid uhelnatý, který přiotrávil všech šest osob, které se v bytě spolu s ním nacházely. Čtyři z nich pak musela záchranná služba převést do nemocnice v Českém Krumlově na pozorování,“ popsal Šupík.

Vytápění bytu tedy může pachatele vyjít draho, protože v případě dopadení a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

„Apelujeme na občany, aby při vytápění vnitřních prostor za pomocí například uhlí, plynu anebo dřeva měli vždy zajištěný přívod čerstvého vzduchu. Mohou tím předejít zdraví nebezpečným komplikacím spojeným s nadýcháním se oxidem uhelnatým,“ upozorňuje policejní mluvčí.