Zdrogovaný řidič dodávky ujížděl policistům. Honička skončila nehodou

JINDŘICHŮV HRADEC – Policisté v Jindřichově Hradci ve čtvrtek večer prováděli běžnou kontrolu řidičů. Chtěli zastavit a zkontrolovat řidiče dodávky, ten jim však začal ujíždět a zběsilá honička skončila až nehodou. Řidič narazil se svým vozidlem v nedaleké obci do stodoly. Ještě větším překvapením pak pro policisty bylo, že se z řidiče vyklubal celostátně hledaný muž.

Jak uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková, ve čtvrtek 13. října 2022 okolo sedmé hodiny večerní chtěli policisté v Jindřichově Hradci na sídlišti Vajgar zastavit a zkontrolovat řidiče vozidla Ford Tranzit. „Řidič namísto toho, aby zastavil, začal policistům ujíždět. Na výzvy k zastavení pomocí výstražného a zvukového zařízení s nápisem STOP nereagoval. Naopak přidal na rychlosti a snažil se hlídce ztratit z dohledu,“ popsala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidič podle informací policie nakonec opustil Jindřichův Hradec a ujížděl po silnici číslo II/128 směrem na Deštnou a zde odbočil vlevo na obec Studnice. „Při projíždění prudké pravotočivé zatáčky v obci Studnice ovšem nezvládl řízení, dostal smyk a vyjel mimo komunikaci. Vozidlo následně narazilo do rohu stodoly,“ doplnila Mžiková.

Policisté v řidiči ihned poznali místního celostátně hledaného muže, proto jej ihned omezili na osobní svobodě. Dále mu zajistili prvotní lékařské ošetření. U muže byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Následoval test na přítomnost omamných látek, který ukázal pozitivní výsledek na kokain a amfetamin. Dále policisté zjistili, že pětačtyřicetiletý muž řídil vozidlo i přesto, že měl vysloveno několik platných zákazů řízení všech motorových vozidel.

„Jelikož se při nehodě zranil, byl letecky převezen k ošetření do nemocnice v Českých Budějovicích, odkud bude převezen do věznice, neboť na jeho osobu byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

nehoda ve Studnici na Jindřichohradecku (zdroj Policie ČR)
nehoda ve Studnici na Jindřichohradecku (zdroj Policie ČR)