Zdrogovaný řidič na autoškolu neměl čas, kvůli dopisu vjel do zákazu

BRNO – Několika vážných přestupků se dopustil sedmadvacetiletý Brňan, který vjel do zákazu vjezdu, aby poslal dopis. Když ho hlídka konfrontovala, přiznal, že nikdy nevlastnil řidičák.

Do zákazu vjezdu vjel včera večer před hlavním nádražím řidič Fabie. Bylo mu jedno, že kousek od něj stojí hlídka, která k němu ihned přispěchala a informovala ho, že porušil dopravní značení. Když ho vyzvala k předložení dokladů, řidič předal pouze občanský průkaz. S pýchou dodal, že ten řidičský nikdy nevlastnil, neměl ani osvědčení o registraci vozidla, prý proto, že si auto půjčil od kamarádky, která však také není jeho vlastníkem. „Zodpovědět otázku, komu auto tedy patří, nedokázal. Dostali jsme z něj jen to, že si chtěl poslat doporučený dopis, a tak vjel na parkoviště co nejblíž poště,“ dodává tisková mluvčí městské policie Markéta Skřivánková. Jelikož měla hlídka podezření na užití drog, případ předala republikové policii.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.