ZŠ Seifertova v Jihlavě slaví 50 let. Na sobotu chystá den otevřených dveří

JIHLAVA – Základní škola Seifertova oslaví v sobotu 22. října padesát let založení. Od 9. do 17. hodin čeká návštěvníky bohatý program, který připravili žáci školy.

V rámci oslav se Základní škola Seifertova v sobotu otevře široké veřejnosti. Žáci se předvedou v řadě tanečních, hudebních a divadelních vystoupení, chybět nebudou ani ukázky „Jak se učilo před padesáti lety“ a „Moderní výuka v 21. století“. „Myslím, že zejména starší absolventi školy zaznamenají výraznou proměnu v interiérech a zaujme je i nový sportovní areál. Budou si moci popovídat s učiteli, zavzpomínat a vyfotit se v připraveném fotokoutku,“ říká ředitel školy Zdeněk Wohlhöfner s tím, že po celý den bude ve škole otevřena kavárnička s malým občerstvením.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

O modernizaci školy se výrazně zasloužila její předchozí ředitelka Stanislava Prokešová. „V posledních letech se navíc díky našemu zřizovateli – statutárnímu městu Jihlava – podařilo opravdu hodně věcí. Máme už zmíněný nový sportovní areál, počítačové učebny, hernu školní družiny, nový design interiéru i moderní webové stránky. Zrekonstruovali jsme také školní kuchyni, odhlučnili chodby a zajistili parkování pro zaměstnance,“ doplňuje Zdeněk Wohlhöfner.

ZŠ Seifertova zvládla nejen náročné období pandemie, ale poradila si i s příchodem třiceti žáků z Ukrajiny. Aby se mohli co nejrychleji zapojit do běžného života, zajistila pro ně každý den dvě hodiny výuky českého jazyka.

Aktuálně má škola 925 žáků, o které se stará 75 učitelů a 24 provozních zaměstnanců. V každém ročníku je jedna sportovní třída zaměřená na lední hokej, moderní gymnastiku a synchronizované bruslení.