Nehoda dodávky s devíti lidmi u Dětřichova. Zkolaboval i svědek nehody

LIBERECKO – V pátek večer došlo k dopravní nehodě u Dětřichova na Frýdlantsku. Vyžádala si devět lehce zraněných a jednoho těžce.

Řidiče, který vezl vozem VW Transporter dalších osm polských dělníků, na rovném úseku ve směru od Frýdlantu na Liberec při předjíždění jiného osobního vozidla ohrozil další vůz, vyjíždějící z vedlejší silnice od Dětřichova. Řidič dodávky se vyjíždějícího auta zřejmě zalekl a pokusil se o úhybný manévr.

„V důsledku toho dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku do příkopu, kde se převrátil s vozidlem na střechu. Při tom ještě poškodil plot u rodinného domu. Řidič osobního vozidla, jedoucího od Dětřichova, neposkytl na místě nehody první pomoc a z místa nehody ujel, pravděpodobně ve směru na Frýdlant. Mělo by se jednat o vozidlo modré nebo šedé barvy,“ uvedla liberecká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Zraněné rozvezli záchranáři do okolních nemocnic. „Nehoda si vyžádala 9 zraněných osob z vozidla VW Transporter, kdy 8 osob utrpělo lehká zranění a 1 osoba byla zraněna těžce. Dále musel být ošetřen řidič z předjížděného vozidla, který utrpěl stresovou reakci a byl převezen na interní ambulanci k dalšímu ošetření“, sdělil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Policisté nehodu nadále vyšetřují a obrací se na veřejnost. „Pátráme po řidiči osobního vozidla modré nebo šedé barvy, které z místa nehody ujelo. V souvislosti s tím se obracíme na případné svědky události, kteří si něčeho všimli, či na samotného řidiče, který od nehody ujel, aby se přihlásili policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158, aby tak mohli objektivně posoudit nehodový děj,“ dodala Šrýtrová.