Opilá žena chtěla zapíchnout svého partnera kuchyňským nožem

LIBEREC – Partnerské neshody páru z Liberce vyústily v napadení muže. Na vině byl alkohol. Žena nejprve pěstmi, poté i nožem ohrožovala svého partnera, kterému nezbylo, než se zachránit útěkem a na svoji ochranu přivolat muže zákona.

Pár žijící ve společné domácnosti se minulý čtvrtek večer vracel domů, když se ale za nimi zavřely dveře panelákového bytu, pod vlivem alkoholu došlo na prudkou výměnu názorů. 38letá žena svého 43letého partnera zasypala sérií úderů a poté odběhla do kuchyně, aby se vybavila na další případné řešení sporu. Vyřítila se s obrovským kuchyňským nožem! Svého partnera nešetřila ani různými slovními ataky a s výmluvnými gesty nožem pokračovala vpřed. Muži rychle došlo, že nemá šanci zvítězit, a jediné, co mohl v tu chvíli udělat, byl útěk. Tím pravděpodobně předešel dalším šrámům. Na svou ochranu rovněž přivolal policii.

„Policisté ženu převezli na služebnu obvodního oddělení, odkud po nezbytných administrativních úkonech putovala do policejní cely. Zároveň dali policisté ženě dýchnout. Přístroj na měření přítomnosti alkoholu v dechu vykázal opakovaně pozitivní hodnoty. Nejvyšší z naměřených pak přesáhla 2,1 promile,“ konstatoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Ženu druhý den policisté obvinili ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. V případě odsouzení jí tak může hrozit trest odnětí svobody až na tři roky.