Nezvládnul řízení, vyletěl ze silnice a skončil na svodidlech

LIBEREC – Policisté opakovaně při dopravních nehodách zjišťují, že nemálo řidičů sedne za volant bez řidičského oprávnění a pod vlivem alkoholu. Už z toho důvodu pořádá policie pravidelně dopravně bezpečnostní akce, při nichž kontroluje, jestli řidiči dodržují pravidla bezpečné jízdy a zda neřídí auto pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.

Muž z Liberce během sobotní noci nezvládl řízení v mírné levotočivé zatáčce na silnici ve směru z Mníšku u Liberce na Frýdlant. Na mokré vozovce dostal smyk a najel na plechová svodidla, kde svou večerní pouť ukončil.

Na místo nehody byli přivoláni policisté, kteří zjistili, že 29letý muž není držitelem řidičského oprávnění. „Na řadu přišla také orientační dechová zkouška. Přístroj opakovaně vykazoval pozitivní čísla. Nejvyšší z naměřených hodnot pak přesáhla 1,8 promile,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský. Ani kontrola vozidla nebyla bez problémů. Automobil totiž neměl platnou technickou prohlídku.

„Policisté muži ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení může putovat do vězení na dobu od šesti měsíců až na tři léta,“ dodal Robovský. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn a došlo pouze ke hmotné škodě na majetku.