Lékařská pohotovost ve Frýdlantu nekončí

LIBERECKO – Pokud jste během svátků v médiích zaznamenali informaci, že Frýdlantsko zůstane od nového roku bez pohotovosti, nemusíte se strachovat. Lékařská pohotovost ve Frýdlantu nekončí. I nadále funguje ve Fügnerově ulici č.p. 1124, v přízemních prostorách Plicní ambulance Krajské nemocnice Liberec.

Službu poskytuje Krajská nemocnice Liberec a je zajišťována převážně místními praktickými lékaři a specialisty. Telefonní číslo na pohotovost je 770 164 424. Ordinační doba je od pondělí do čtvrtka vždy od 18 do 21 hodin, v pátek 17 až 21 hodin, o víkendech a o svátcích od 9 do 18 hodin.

24hodinová akutní péče v Nemocnici Frýdlant končí, a to i na chirurgické ambulanci. Pokud se stane úraz v běžnou pracovní dobu ve všední den, ošetří vás lékaři v Nemocnici Frýdlant v chirurgické ambulanci. S vážnějšími chirurgickými úrazy a mimo ordinační dobu musíte do Liberce na traumatologickou ambulanci krajské nemocnice.

Tato situace by měla trvat jen několik nezbytných měsíců, maximálně první pololetí roku 2019, než liberecká nemocnice ukončí převzetí frýdlantské nemocnice a obnoví celodenní nepřetržitý provoz jak chirurgické, tak doufejme i interní ambulance.