Při požáru byla nalezena mrtvola ženy

LIBEREC – V noci na dnešek vyjížděly tři jednotky hasičů k požáru bytu v ulici Svobody. Hořelo v suterénním jednopokojovém bytě, který byl ještě před příjezdem hasičů uzamčen a klíč byl z druhé strany dveří. Uvnitř pak bylo nalezeno ohořelé torzo lidského těla.

Při příjezdu jednotek z oken šlehaly plameny a podle oznamovatele se v bytě pravděpodobně nacházely osoby. „Hasiči pracovali kvůli silnému zakouření v dýchací technice. Jednotkám se během krátké chvíle podařilo požár lokalizovat. Bohužel uvnitř bytové jednotky byla nalezena osoba bez známek života,“ popsala zásah tisková mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

„Celou záležitost si na místě převzali kriminalisté, kteří zjišťují veškeré okolnosti tragické události. Prioritně budou zjišťovat totožnost nalezeného těla. Podle zatím prvotních šetření by se mohlo jednat o ženu, cizinku. Policisté v místnosti nalezli i cestovní doklad. Jistotu ale budou mít až po znaleckém zkoumání, zejména analýze vzorků DNA a současně bude také provedena soudní pitva, která by měla zjistit příčinu smrti,“ komentovala událost tisková mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Příčinu požáru budou zjišťovat vyšetřovatelé hasičů. Kriminalisté zatím nestanovili přesnou právní kvalifikaci události. Úkony prozatím zahájili pro přesně nestanovený trestný čin proti životu a zdraví.