Dopravní situace na Liberecku se opět zhoršuje. V centru Liberce to klouže!

LIBERECKÝ KRAJ – Situaci v dopravě začíná v Libereckém kraji opět komplikovat sníh. Problémy mají zejména řidiči kamionů. Policisté přijali od dnešních ranních hodin více jak desítku oznámení o dopravních nehodách. Ty se naštěstí všechny obešly bez zranění.

AKTUÁLNÍ INFORMACE KE SJÍZDNOSTI:
V tuto chvíli by měly být všechny komunikace v Libereckém kraji sjízdné, avšak s větší opatrností.
• Raspenava na Oldřichov v Hájích, silnice II/2904 – od 9.30 hod. je komunikace uzavřena pro nákladní dopravu nad 6 tun.
• Silnice I/10 směr Tanvald – Harrachov je průjezdná zatím bez omezení, přesto policie doporučuje, aby řidiči kamionů využili raději objízdné trasy přes Hrádek nad Nisou.
• Silnice I/9 Svor – Šébr je průjezdná.
• Albrechtický kopec je průjezdný.

Komplikace v kraji jsou hlášeny na silnici I/16 Horka u Staré Paky na Semilsku. V serpentýnách ve směru od Čisté stojí 5 kamionů a autobus. Silnice je v tuto chvíli neprůjezdná.

Velký pozor si dejte mezi Velkými Hamry a Tanvaldem na silnici I/10 , kde je hlášené náledí na vozovce. Problémy mají i řidiči v samotném centru Liberce, kde jsou některé komunikace špatně průjezdné, kluzké.

V ranních hodinách měli řidiči kamionů problémy na silnici I/35 v Jeřmanickém kopci ve směru od Turnova na Liberec. Byla informována krajská správa silnic. Nyní by měl být tento úsek již bez problémů.