Anonym hrozil radioaktivním předmětem na nádraží v Liberci!

LIBEREC – Na tísňové linky 112 a 158 oznámil anonymní mužský hlas, že na hlavním vlakovém nádraží v Liberci zanechal zvláštní zásilku – radioaktivní předmět, který našel doma. Byla středa před desátou hodinou v noci.

Operační důstojník neprodleně na místo vyslal policejní hlídky včetně policejního psovoda. Na venkovním parapetu okna napravo od vchodových dveří do hlavní haly se skutečně nacházel nějaký předmět, který policisté zajistili. Jednalo se o plastový proudový chránič, který hasiči proměřili. Předmět naštěstí nevykazoval žádné hodnoty radiace.

Na základě informací od všímavých občanů měl muž na nádraží vyřvávat a poté utéct směrem do centra k Fügnerově ulici. „Policisté později tohoto muže vypátrali v centru města. Snažil se před nimi utíkat a následně proti nim vytáhl i nůž. Policisté muže zpacifikovali, aniž by někoho stačil zranit. Muž byl ve špatném psychickém rozpoložení a byl na místě předán do péče Zdravotnické záchranné služby,“ popsala událost policejní tisková mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Provoz v okolí nádraží nebyl v danou dobu nijak omezen. Případem se nyní zabývají policisté, kteří již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu „šíření poplašné zprávy“, za který nyní hrozí 37letému muži z Liberecka až tříletý trest odnětí svobody. Policie děkuje veřejnosti za spolupráci při identifikaci pachatele.