Pomsta za rozchod! Co provedl agresor své expřítelkyni?

ČESKOLIPSKO – Byli spolu celkem čtyři měsíce, po měsíci si ho nastěhovala k sobě domů, ale pro jeho narůstající projevy agrese ho z bytu nedávno vyhodila. S tím se ale nehodlal smířit a ve své urputné snaze se k ní vrátit ji vulgárně urážel. Ve strachu se obrátila na policii. Než případ policisté zadokumentovali, stačil jí totálně zdemolovat byt.

Do pronajatého bytu v Novém Boru si 33letá žena nastěhovala po měsíční známosti o devět let mladšího přítele, ale během tříměsíčního soužití zjistila, že muž nezvládá svoje agresivní chování. Rozešla se s ním a z bytu ho vykázala. Od té doby jí od něj začaly chodit sms zprávy, ve kterých ji vulgárně urážel a zároveň prosil o obnovení vztahu. Začala se ho bát, a proto se osobně obrátila na novoborské policisty na jejich služebně se žádostí o pomoc.

Poté, co ji policisté vyslechli a oznámení zadokumentovali, doprovodili ji až domů, protože na tom nebyla psychicky nejlépe, a počkali, až vstoupí do bytu. Když otevřela dveře, nabídl se všem hotový obraz zkázy. Její domov připomínal spíše místo, kterým se prohnalo tornádo. To, co viděli, měl na svědomí její expřítel, který se do bytu v její nepřítomnosti vloupal a rozbil v něm téměř vše, co se rozbít dalo. Takto řádil ve všech místnostech a nevynechal ani koupelnu, kde roztřískal zrcadlo, vytrhal poličky ze zdi a do umyvadla plného střepů pustil vodu, kterou schválně nechal téct.

Jen díky tomu, že se domů vrátila včas, nedošlo k vytopení nejen jejího přízemního bytu, ale i sklepů a chodeb pod ním. Jde o bytovou jednotku ve starší bytové zástavbě v Novém Boru. „Jakmile se policisté přesvědčili, že se zde agresor nikde neskrývá, začali po něm v Novém Boru intenzivně pátrat s využitím psovoda se služebním psem. O tom se dozvěděl i hledaný mladík a nakonec se přihlásil policistům sám a dobrovolně se nechal zadržet,“ sdělila k případu policejní tisková mluvčí Ivana Baláková. Následující noc mladý muž strávil v policejní cele, nicméně po nezbytném výslechu ho policisté propustili ze zadržení a důrazně mu vysvětlili právní dopady toho, kdyby ve své agresi vůči bývalé partnerce pokračoval.

„Za jeho řádění v bytě mladé ženy mu hrozí trestní stíhání pro porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Než však stanovíme konečnou právní kvalifikaci případu, musíme například zjistit, zda ničil výhradně jen majetek své bývalé přítelkyně, a nebo i částečně svůj, což bude mít vliv na vyčíslení škody pro potřeby trestního řízení,“ dodala mluvčí Baláková. Celková škoda na zničených věcech a bytovém vybavení činí 82 tisíc korun.

Ilustrační foto