Policie chystá manévry před fotbalovým zápasem Slovan – Sparta

LIBEREC – V sobotu 2. března přivítá na stadionu U Nisy domácí FC Slovan Liberec hostující celek AC Sparta Praha. Fotbalové klání 23. kola FORTUNA Ligy začíná v 17 hodin. Na tento zápas se připravují i policisté, kteří jej na základě získaných informací vyhodnotili jako vysoce rizikový.

Policie chystá bezpečnostní opatření, jehož cílem bude zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti v Liberci a jeho okolí. Upozorňuje všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho skončení.

Policisté z celého kraje včetně pořádkové jednotky, členů antikonfliktního týmu, dopravních policistů či kynologů se služebními psy budou monitorovat dění na stadionu i ve městě již od samotného příjezdu fanoušků. Připraveni jsou také strážníci městské policie a pracovníci pořadatelské služby a bezpečnostní agentury, kteří budou provádět důkladnou prohlídku u návštěvníků utkání při vstupu na utkání. Jakmile bude mít někdo při vstupu na stadion u sebe pyrotechniku nebo bude pod vlivem alkoholu, nebude na stadion vpuštěn.

Fanoušci Sparty by měli do Liberce přijet jak v rámci organizovaných skupin autobusy a vlaky, tak také po vlastní ose osobními automobily. Řidiče policie žádá, aby parkovali jen na místech k tomu určených a respektovali dopravní značení. Provoz v tuto dobu bude řízen policisty a městskými strážníky. Pro fanoušky hostů je určen vchod na stadion ze strany od ulice Chrastavská.

Z důvodu zajištění klidného a nerušeného průběhu celé akce žádají policisté všechny občany, kterých se tato opatření dotknou, aby byli trpěliví, respektovali dočasná omezení a dbali pokynů policistů a členů pořadatelské služby, kteří budou na místě přítomni.