Policisté řeší vloupačku do vodojemu. Potřeboval zloděj vodu?

LIBERECKO – Policie řeší denně desítky vloupání do objektů, v převážné většině jde o rodinné domy, byty a rekreační stavby. Ani firemní objekty nezůstávají stranou pozornosti lupičů, ukrást se dá téměř vše. Co se ale mohlo hodit zloději, který se vloupal do vodojemu na Frýdlantsku?

V pátek krátce po osmé hodině obdrželi policisté oznámení o vloupání do vodojemu na Frýdlantsku. „Okamžitě vyrazili na místo události a spolu s odpovědným pracovníkem jedné z poškozených společností na místě provedli neodkladné úkony sloužící pro potřeby trestního řízení,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Stejně jako v prvním případu, který se stal ve druhé polovině února, pachatel odcizil část zařízení stavby a poškodil zabezpečení objektu. Předběžná výše škody byla vyčíslena na více jak dvacet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté po pachateli velmi intenzivně pátrají. Veškeré informace, které by mohly dopomoci k dopadení pachatele a k objasnění této události, mohou všímaví občané oznámit prostřednictvím linky 158, přímo na služebně Obvodního oddělení ve Frýdlantu nebo na kterékoli služebně Policie ČR.

Ilustrační foto a foto Policie ČR