Opilý řidič autobusu dojezdil. Školáci mohli být v ohrožení!

JABLONEC NAD NISOU – Muži, který usedl za volant autobusu a měl v úmyslu odvézt studenty na lyžařský výcvik, sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu.

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou 63letému muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil 11. února letošního roku a o kterém jsme vás informovali zde.

Tehdy totiž před devátou hodinou dopoledne řídil autobus značky Neoplan a přijel do Jablonce nad Nisou do ulice Palackého před vchod do letního kina. Z tohoto místa měl následně odvézt celkem 62 osob, z toho 55 studentů střední školy na lyžařský výcvik do Harrachova. Vzhledem k tomu, že se přítomným pedagogům chování řidiče zdálo podivné a nabyli dojmu, že je pravděpodobně pod vlivem alkoholu, přivolali na místo policisty.

Ti následně provedenou dechovou zkouškou v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,07 promile. „Podezřelému nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, a to vzhledem k tomu, že se ho dopustil při výkonu zaměstnání, přičemž řídil hromadný dopravní prostředek,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

Ilustrační foto