Řidič polského kamionu byl zřejmě zmatený. Jel z Rychnova do Rychnova

LIBERECKÝ KRAJ – Jak jsme vás informovali ZDE, policie pátrá po řidiči kamionu, který v úterý na silnici první třídy číslo 65 v prostoru křižovatky u Rychnova u Jablonce nad Nisou odbočil přes dvojitou plnou čáru do protisměru na sjezd do Rychnova a při tomto velice nebezpečném manévru ohrozil další účastníky silničního provozu.

„Na základě dosud provedeného šetření si celou věc dnes převzali od dopravních policistů kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou. Ti již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání úmyslného trestného činu obecné ohrožení. Pachateli tohoto trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté touto cestou děkují za spolupráci všem svědkům včetně řidiče nejvíce ohroženého vozidla, kteří se jim na základě zveřejněné výzvy přihlásili se svým svědectvím. Na základě výpovědi svědků bylo totiž mimo jiného zjištěno, že řidič s nákladního vozidla s polskou poznávací značkou nejel po uvedené silnici ve směru od Prahy, ale vyjížděl na ni nájezdem od Rychnova, kam se protisměrným sjezdem z dosud nezjištěných důvodů zase vracel. Jel tedy z Rychnova do Rychnova. Kriminalisté nyní i nadále celou věc prověřují a provádějí veškeré úkony trestního řízení ke zjištění totožnosti řidiče nákladního vozidla.