Filmaři hledají komparz pro norský televizní seriál Atlantic Crossing

LIBEREC – V příštím týdnu se budou v Liberci natáčet pro norskou televizi NRK některé epizody osmidílného seriálu Atlantic Crossing. Filmový štáb pro svůj seriál stále hledá komparz.

Chybějí hladce oholení muži, s výškou do 180 cm, bez náušnic a viditelného tetování. Ženy štíhlé postavy, s nebarvenými vlasy, alespoň po ramena, popř. s přirozeně barvenými vlasy. I ženy musí být bez viditelného tetování a piercingu.

V Liberci bude mimo náměstí Dr. E. Beneše využita také historická budova radnice, hlavní vlakové nádraží i stanice Horní Růžodol a Liebiegův palác. Od 26. do 29. března nebude možné zaparkovat před budovou divadla F. X. Šaldy a před budovou hlavní pošty. Jiná dopravní omezení veřejnost v Liberci z důvodu natáčení nemusí očekávat.

Výroba seriálu byla zahájena loni v létě a natáčení probíhá na mnoha místech Evropy i mimo ni. Atlantic Crossing je inspirativní příběh mocenských bojů, odvahy, světové politiky a politického a osobního probuzení ženy, vše zakotvené v dramatu války. Je to ale také příběh o lásce.

Vypráví příběh norské korunní princezny Märthy, která je za druhé světové války pronásledována nacisty a odloučena od manžela, a proto se svými třemi dětmi utíká napříč Evropou. Americký prezident Roosevelt ji pozve do Bílého domu a zatímco měsíce války pokračují, mezi Märthou a Rooseveltem vzniká hluboké pouto. Märtha se stává vlivnou osobností světové politiky a snaží se přesvědčit Roosevelta, aby vstoupil do války.

Roli prezidenta Roosevelta ztvární Kyle MacLachlan, kterého mohou televizní diváci znát ze seriálů Městečko Twin Peaks, Zoufalé manželky nebo Sex ve městě. Märthu hraje švédská herečka Sofia Helin, která ztvárnila například roli Sary Norgren v seriálu Broen (Most).

Pro více informací kontaktujte agenturu Cast Me (+420 606 224 266).