Liberecký tunel čeká jarní údržba. Budou se opravovat i další úseky rychlostní silnice

LIBERECKO – Kvůli pravidelné jarní údržbě libereckého tunelu musí řidiči jedoucí po silnici I/35 počítat od 11. do 14. dubna s dopravními komplikacemi. Doprava pro oba směry bude během těchto čtyř dnů převedena vždy do jednoho tubusu tunelu. Od 1. dubna bude také uzavřen z důvodu rekonstrukce mostu i jízdní pás silnice I/35 u Jeřmanic ve směru na Liberec. Uzavírka zde potrvá až do konce srpna.

Libereckým tunelem projede denně více jak 47 tisíc vozidel v obou směrech. Údržbové práce proběhnou ve dvou etapách. Doprava pro oba směry bude převedena vždy do jednoho jízdního pásu silnice I/35. V termínu od 11. do 12. dubna bude zcela uzavřen tubus ve směru na Prahu a od večerních hodin 12. dubna až do 14. dubna dojde k uzavření tubusu ve směru na Děčín.

Předpokládané ukončení uzavírky bude v neděli 14 dubna kolem 18. hodiny. „Během čtyř dní bude provedeno čištění, mytí a sanace betonových konstrukcí, u kterých vlivem výfukových zplodin dochází ke korozi betonu. Dojde také k údržbě osvětlení,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Jan Čáp.

Omezení v tunelu ale nebude na rychlostní silnici I/35 jediné. Za účelem rekonstrukce mostu u obce Jeřmanice bude od 1. dubna až do konce srpna letošního roku kompletně uzavřený jízdní pás této komunikace ve směru na Liberec. Doprava povede obousměrně ve druhém jízdním pásu ve směru na Turnov. Ředitelství silnic a dálnic dále plánuje v letošním roce i opravu silniční zdi na silnici I/35 před libereckým tunelem a výměnu povrchu vozovky z Liberce na Turnov. Rekonstrukce mostu na silnici I/35 přes Doubskou ulici v Liberci je naplánována na rok 2020.