Proč bude dnes v noci budova Libereckého kraje svítit modrou barvou?

LIBERECKÝ KRAJ – Modrou barvou bude v noci z úterý 2. dubna na středu 3. dubna svítit budova krajského úřadu. Kraj se tak již počtvrté zapojí do kampaně „Česko svítí modře“, jejímž cílem je rozšířit povědomí společnosti o problematice autismu. Kromě nasvícení čelní stěny mrakodrapu budou omodřeny také krajské webové stránky.

„Do kampaně se zapojujeme již od roku 2016. Je důležité upozornit na to, že mezi námi žijí lidé, kteří nemají to štěstí a kvůli svému hendikepu vnímají život odlišně. Zaslouží si proto naši podporu, neboť věřím, že osoby s poruchou autistického spektra mohou být při správné péči a léčbě přínosem pro celou společnost,“ uvedl náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Budova Krajského úřadu Libereckého kraje bude svítit modře od dnešního večera do zítřejšího rána. Letošní ročník kampaně „Česko svítí modře“ potrvá až do konce dubna. Tématem VI. ročníku je Cesta pochopení. Cílem kampaně je informovat společnost o autismu a respektovat přístup profesionálů k lidem s některou z forem autismu. S poruchou autistického spektra se rodí každé 75. dítě.

Do kampaně „Česko svítí modře“ se letos kromě Libereckého kraje zapojí i Asociace krajů České republiky, některá ministerstva, úřady a města.

Více informací naleznete ZDE a ZDE.