Mladík nadýchal po nehodě 4,1 promile, navíc byl pod vlivem drog

ČESKOLIPSKO – S neuvěřitelným rekordem letošního roku se setkali policisté z České Lípy. Mladý řidič havaroval v neděli večer se svým vozem značky Volkswagen a skončil v potoce v obci Dubnice. Na nehodu upozornila policisty starostka obce.

Když policisté přijeli na místo, nestačili se divit. S ničím podobným se ještě nesetkali. „Šestadvacetiletý řidič nadýchal do přístroje 4,1 promile alkoholu a k tomu měl ještě pozitivní test na marihuanu. Po orientačním testu na drogy se proto podrobil také odběru krve. Na laboratorní výsledky krevního rozboru si ještě budeme muset počkat,“ uvedla policejní tisková mluvčí Ivana Baláková.

Řidič ani jeho spolujezdkyně při nehodě žádné zranění neutrpěli. V každém případě policisty překvapilo, že byl šofér s takovou intoxikací ještě schopen někam odjet. „Na silnici byl v tomto stavu doslova neřízenou střelou a je jen dílem šťastné náhody, že nikomu neublížil. Za to, že tak závažným způsobem ohrozil bezpečnost silničního provozu, ho soudce může poslat až na tři roky do vězení a za volant si také dlouho nesedne,“ dodala Baláková.