Pachatel včerejší hrozby bombou v OC Forum volal z telefonní budky. Policie hledá svědky

LIBEREC – V libereckém OC Forum byla včera ráno nahlášena bomba. Policisté vyklidili areál obchodního centra, během opatření muselo být evakuováno na čtyři sta lidí. Byl rovněž omezen provoz na terminálu městské hromadné dopravy v ulici Fügnerova. O těchto událostech jsme vás informovali ZDE a ZDE.

Policie nyní pátrá po pachateli, který uložení bomby anonymně oznámil na linku 158 v 9.10 hodin z telefonní budky přímo před OC Forum. „Přijmeme jakékoli informace související s pohybem podezřelé osoby, která učinila oznámení o uložení nástražného výbušného systému, 8. dubna v čase 9.05 až 9.15 hodin, či k osobám pohybujícím se v daný čas kolem telefonní budky či v její blízkosti. Zároveň žádáme spoluobčany, kteří se v tuto dobu pohybovali u tramvajových zastávek či jen procházeli kolem telefonních budek, nebo snad spatřili osobu, jejíž svědectví by mohlo kriminalistům pomoci s objasněním tohoto skutku, aby se policistům ozvali také,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Jakékoli informace by mohly policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění případu. Pokud jste si všimli podezřelého chování či osob v blízkosti telefonní budky, ozvěte se policistům na linku 158. Můžete jim být velmi nápomocni.