Usnul za volantem a v protisměru čelně naboural auto s rodinou s dítětem

JABLONECKO – Údajně vlivem mikrospánku mladý řidič přejel v Lučanech nad Nisou do protisměru a narazil do protijedoucího vozidla.

Včera odpoledne krátce po patnácté hodině se stala dopravní nehoda v Lučanech nad Nisou na silnici I. třídy číslo 14. Dvacetiletý řidič s vozidlem Opel Astra jel ve směru od Jablonce nad Nisou do Tanvaldu, kde na přímém úseku silnice v mírném stoupání údajně usnul a vyjel vlevo do protisměru. Tam se ovšem střetl s protijedoucím vozem Škoda Fabia, ve kterém v tu dobu cestovala rodina s dosud nezletilým dítětem.

Spolujezdkyně z tohoto vozu a uvedené dítě při střetu utrpěli lehká zranění, se kterými byli z místa nehody převezeni vozidlem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje na vyšetření do jablonecké nemocnice. „Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Předběžná výše způsobené škody činí částku 70 tisíc korun,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.