Nová letní scéna nabízí nejvíce hereckých hvězd

PRAHA – Velkým lákadlem letní Prahy se jistě stane nová divadelní scéna pod širým nebem, která sází na pestrý repertoár, atraktivní herecké obsazení a na vysoký divácký komfort a kterou vybudovalo Divadlo Kalich v prostorách pod žižkovskou televizní věží v Mahlerových sadech na Praze 3. Pohodlně dostupná lokalita se nachází v rozlehlém parku, usazení hlediště v zapuštěném prostoru pod věží divákům zaručuje výbornou akustiku i dobrý výhled na jeviště.

Naprosto unikátní je systém rychlého zastřešení, kterým je nová pražská letní scéna vybavena pro případ deště. Díky němu bude možné operativně skrýt pod střechu celé hlediště o kapacitě bezmála 600 míst. Návštěvníci se tak nemusí obávat, že představení nedokoukají kvůli nepřízni počasí. Co se dalšího servisu pro diváky týče, samozřejmostí bude dostatečná kapacita občerstvovacích barů i kultivovaných toalet. Okolní park nabízí řadu dalšího vyžití a samotná žižkovská věž coby nejvyšší dominanta Prahy je pochopitelně vyhledávanou turistickou atrakcí. Společně se vstupenkami na přestavení je proto možné si zakoupit také vstupenky do observatoře věže s výhodou polovičního vstupného.

Program prvního ročníku Hvězdného léta pod žižkovskou věží se bude opírat o repertoár pořádajícího Divadla Kalich a jeho spřátelených scén, tedy Divadla v Rytířské, Divadla Palace, Divadla Verze, Činoherního studia Bouře a chybět nebude ani populární představení Caveman. Jelikož se jedná o soubory, v nichž se schází česká herecká špička, vystřídá se na jevišti nové letní scény tolik hereckých hvězd jako nikde jinde.

Hvězdné léto pod žižkovskou věží zahájí 23. června koncert písničkáře Tomáše Kluse, o den později uvede Divadlo Kalich poprvé komedii uznávaného kanadského autora Norma Fostera Láska v přímém přenosu s Petrem Čtvrtníčkem, Kristýnou Frejovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích. Poslední představení prvního ročníku je naplánováno na 2. září 2019. Předprodej na celou sezónu je otevřen na webu akce www.hvezdneleto.cz. Letní scéna Divadla Kalich věnuje částku 10 Kč z každé zakoupené vstupenky ve prospěch spolku Dobrý skutek. Ten cíleně podporuje spoluobčany, kteří se ocitli ve složité životní situaci a bez pomoci druhých se v dané chvíli neobejdou.