Hasiči hledali uvězněného řidiče, havarovaný vůz zmizel mezi smrčky

ČESKOLIPSKO – U kuriózní dopravní nehody osobního automobilu zasahovaly včera odpoledne tři jednotky hasičů. Řidič Škody Fabia na komunikaci II/270 vedoucí z Doks do Mimoně sjel za Břehyňským rybníkem v prudké zatáčce ze silnice a skončil se svým vozem v nízkém lesním porostu na boku.

Muž zůstal v automobilu uvězněný, přičemž během volání na tísňovou linku nebyl schopen lokalizovat místo havárie. Havarovaný automobil nebyl ze silnice v lesíku vůbec vidět, hasiči měli problém jej nalézt, až nakonec vzájemná komunikace přes Krajské operační a informační středisko dopadla úspěšně.

„Když nás muž slyšel, popsal, že je v nízkém porostu a našli jsme ho. Ze silnice však nebyl automobil vůbec vidět,“ sdělil z místa řídicí důstojník územního odboru Česká Lípa npor. Mgr. Jan Přerovský.

Vyprostit zraněného se podařilo hasičům s pomocí žebříku bez použití hydraulických nástrojů. Jelikož se nehoda stala za prudkou zatáčkou, byla komunikace po nezbytně nutnou dobu uzavřena. Záchranná služba odvezla řidiče do českolipské nemocnice, muž utrpěl lehká poranění v oblasti páteře a oděrky v obličeji, jak nám uvedl mluvčí záchranářů. Řidič ve středním věku v podstatě může mluvit o štěstí, z hrozivě vyhlížející nehody vyšel pouze lehce „pobouchaný“.

Hasiči provedli protipožární opatření a otočili vůz zpět na kola. Motorovou pilou seřezali drobný porost, aby bylo možné auto vytáhnout na komunikaci.