Policie hledá vandala, který asi nemá rád sport

LIBEREC – Policie vyšetřuje poškození cvičící sestavy u liberecké přehrady. V úterý policisté z Obvodního oddělení Liberec – centrum přijali oznámení o poškození venkovního fitness zařízení neznámou osobou. Vandal způsobil škodu bezmála 10 tisíc korun.

Město nechalo venkovní fitness hřiště nainstalovat na několika místech v Liberci a ta získávají stále větší oblibu napříč všemi generacemi. Snadné a zábavné cvičení je zdarma na dosah všem, kteří dbají o svůj zdravý životní styl.

„Pravděpodobně intelektuálně ne ještě zcela zralý, avšak již fyzicky zdatný jedinec, jehož devizou zřejmě byla pouze a jen ukrutná síla, při svých výkonech, kterými možná demonstroval svou fyzickou připravenost před něžnějším pohlavím v rámci jakýchsi námluv, neuváženě a zcela bez rozmyslu poškodil obecně prospěšné zařízení sloužící všem návštěvníkům okolí liberecké přehrady. Ti si tak budou muset na utužování těla při poklidných procházkách či fitness výletech počkat do doby, než poškozené cvičící zařízení bude opět opraveno,“ uvedl k vandalskému činu policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Policisté přijmou jakékoli informace od svědků události, které by mohly vést k dopadení pachatele a objasnění skutku. V případě dopadení a následného odsouzení může vandalovi hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.