Nehoda v libereckém tunelu uzavřela dopravu ve směru na Děčín

LIBEREC – Dnes dopoledne došlo ke střetu osobního vozidla s chodcem na silnici I/35 v libereckém tunelu ve směru na Děčín. Tunelový tubus ve směru na Děčín byl uzavřen.

Krátce před půl desátou hodinou ranní přijal operační důstojník z tísňové linky 112 oznámení o dopravní nehodě v libereckém tunelu. Nehoda se stala na silnici I/35 přímo v tunelu ve směru na Děčín. „Došlo zde ze zatím nezjištěných příčin ke střetu osobního vozidla s chodcem. Komunikace ve směru na Děčín byla po dobu šetření dopravní nehody zcela uzavřená. Provoz na místě řidili policisté,“ uvedla policejní tisková mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Jak nám sdělil mluvčí liberecké Zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev, chodec utrpěl středně těžká zranění, byl při vědomí a vozidlem Zdravotnické záchranné služby byl převezen na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Doprava v centru během chvíle zkolabovala, autobusové linky nabíraly zpoždění, některé byly převedeny na náhradní trasy, ty se ale také brzy ucpaly.

V tuto chvíli by měla být již komunikace znovu plně průjezdná. Příčina dopravní nehody a míra zavinění ze strany jednotlivých účastníků bude nyní předmětem dalšího šetření.