Spor o dítě! Napadený skončil ve vážném stavu v nemocnici

LIBEREC – Vážným zraněním 28letého muže skončil incident, který se odehrál v neděli ve večerních hodinách v Liberci v ulici Měsíčná.

Kolem šesté hodiny večer došlo v Liberci v ulici Měsíčná před domem k fyzickému napadení 28letého muže teprve 17letým útočníkem. Nezletilý mladík po předchozí rodinné hádce několika osob zaútočil na druhého muže dřevěnou násadou a způsobil mu tak vážná poranění, se kterými je nyní 28letý muž po sérii operací hospitalizován na jednotce intenzivní péče v Krajské nemocnici Liberec.

Důvodem konfliktu měl být spor o dítě, jehož otcem je napadený muž. Matka údajně nechtěla, aby se s ním stýkal. Do dlouholetého sporu se vložil právě nezletilý mladík, který je příbuzným matky dítěte.

Podezřelého útočníka policisté na místě zadrželi a v současné době se nachází v policejní cele. „Případem se nyní zabývají krajští kriminalisté, kteří provádějí úkony trestního řízení a celý incident dokumentují. S ohledem na průběh vyšetřování bude právní kvalifikace stanovena až v následujících dnech,“ uvedla k případu policejní tisková mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Ilustrační foto: Tomáš Branda